Asbesti­kartoitus Turun alueella

Asianmukaisesti toteutettu asbestikartoitus kuuluu olennaisena osana palvelu­valikoimaamme. Asbestikartoitus pitää tehdä aina silloin kun ollaan purkamassa tai remontoimassa ennen vuonna 1994 rakennettuja asuntoja tai kiinteistöjä. V-S Remonttipalvelut Oy:llä on kaikki tarvittavat luvat sekä osaaminen luotettavia asbesti­kartoituksia varten. Jos haluat tilata asbestikartoituksen, ota meihin yhteyttä ja kysy lisätietoja!

Asbestikartoitus on nyt pakollista 

Vuoden 2016 alusta tuli voimaan laki eräistä asbestipurkutyötä koskevista vaatimuksista. Uuden lainsäädännön tärkein sisältö on, että rakennustyöhön ryhtyvän on aina selvitettävä purettavien rakennusmateriaalien asbestipitoisuus. 

  • Asbestikartoitus on pakollinen kaikissa purkutöissä, myös yksittäisissä huoneistoissa 
  • Purettavien materiaalien asbestipitoisuus täytyy aina selvittää 
  • Asbestin käyttö kiellettiin vuoden 1994 alusta. Sitä voi esiintyä vielä vuonna 1994 valmistuneissa rakennuksissa, jos niiden rakentaminen on aloitettu aikaisemmin 
  • Koskee mm. kylpyhuoneremonttia, keittiöremonttia, väliseinien purkua 
  • Myös taloyhtiökorjauksissa tulee selvittää asbesti- ja haitta-aineiden olemassaolo. Asbestia voi löytyä mm. julkisivupinnotteista ja sokkelin vesieristeistä. 

Kuka asbestikartoituksen saa tehdä? 

Asbestikartoituksen saa tehdä ammattilainen, jolla on riittävä tietotaito asbestin esiintymisestä rakennusaineissa, materiaaleissa ja rakenteissa. Yrityksessämme on koulutettu asbestikartoittaja, jolla on vuosien kokemus rakennusalalta.